SoundByNature

Reitti ääneen kulkee luonnon kautta.

Kuva: Forest Sound Walk - äänikävelyllä Sisimiutin kylässä Grönlannissa.
Enemmän kuin laulutunti tai luontoretki - yhdistimme ne täydentämään toinen toisiaan!
Oletko tyynenä iltana kuunnellut äänesi kaikua nukkuvan järven yllä? Tai huhuillut vaaran laelta täyttäen metsät soinnillasi? Kajauttanut vanhan suosikkikappaleen keuhkojen pohjasta asti auton kyntäessä öistä tietä? Entä jos pystyisit palaamaan tuohon hetkeen seuraavan kerran kun pidät puhetta, laulat tai perustelet kantaasi keskustelussa?
SoundByNaturen luontolähtöinen ääni- ja esiintymisvalmennus johdattaa sinut omaan, ainutlaatuiseen ääneesi ja ilmaisuusi. Omasta lähtökohdastasi, omaan tahtiisi. Laulun kautta löydät uusia tapoja rentoutua, palautua ja inspiroitua hetkestä. Laulaminen tuo virtaa arkeen ja tukee päivittäisiä kohtaamisia.
SoundByNaturen aktiviteetit pohjaavat kehittämäämme luontolähtöisen esiintymisvalmennuksen menetelmään.
Luontolähtöinen esiintymisvalmennus on kehitetty tukemaan kehollista ja sisäistä kokemusta äänestä. Kokemuksen myötä läsnäolo ja kommunikaatio vahvistuvat niin esiintyessä kuin muussakin arjessa. Koulutus pohjaa akateemiseen taustaan, kouluttaja Sanni Orasmaalla on 20 vuoden kokemus alalta. Toimimme koko Suomen alueella Etelä-Suomen luonnonsuojelualueista pohjoisimpaan Inariin. Sijaintimme tarjoavat elämyksellistä sisältöä tukevaa luonnon kauneutta ja rauhaa.
Pidämme ryhmäkoot pieninä, jotta yksilöllinen ohjaus toteutuu porukassakin. Toteutamme myös yksityisiä valmennuksia, sekä kasvotusten että verkon välityksellä.
Reitti ääneen kulkee luonnon kautta
Luovan äänenkäytön koulutus on kestävän äänenkäytön ohjausta, joka opastaa sinua pitämään huolta äänestäsi, tukee äänesi ja ilmaisusi kehitystä, ylläpitää elinvoimaa ja henkistä hyvää oloa ja vastaa tämän hetken tarpeisiisi vahingoittamatta tulevaisuuden voimavarojasi.
Luontolähtöinen esiintymisvalmennus yhdistää luovan äänenkäytön, improvisaation ja luontoelämyksen luovan vuorovaikutuksen kokonaisuudeksi, joka sopii hyödynnettäväksi niin työpaikoilla, kouluissa kuin henkilökohtaisessa arjessakin. Luonto ja luontoympäristöt ovat apunamme niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Teemme yksinkertaisia mutta tehokkaita harjoitteita syventääksemme kehotietoisuutta, läsnäoloa ja ilmaisua. Ja nautimme äänessä olemisesta.

SoundByNaturen perustaja Sanni Orasmaa on kansainvälisesti tunnustettu esiintyjä ja yksi Euroopan innovatiivisimmista laulunopettajista.

Miten luonto liittyy äänenkäyttöön ja esiintymiseen?
Me ihmiset tarvitsemme kasvua tukevan ympäristön kehittääksemme kehollista ja henkistä hyvinvointiamme. Ympäristön tulisi olla meille ymmärrettävä, helposti lähestyttävä ja turvallinen. Hakeudumme vaistomaisesti meille tuttuihin ympäristöihin, joiden koemme tukevan meitä tavoitteissamme.
Turvallisen ympäristön tarve vaihtelee kykyjemme ja voimavarojemme mukaan. Mitä enemmän koemme kuormitusta, jännitystä, stressiä tai muuta painetta, sitä enemmän tarvitsemme salutogeenista eli terveyttämme ja hyvinvointiamme edistävää ympäristöä, joka tukee kuormituksesta palautumista. Luonnossa saamme tilaa ajatella ja olla, turvaa kohdata haasteita ja kokea keskeneräisyyttä.
Kehotietoisessa äänen ja ilmaisun harjoittelussa luonto tarjoaa tutun ja turvallisen ympäristön, joka tukee kokemuksellista oppimista. SoundByNature Oy on ollut uraa uurtava luovaa äänenkäyttöä, improvisaatiota ja Green Care-mallia yhdistävä toimija Suomessa ja maailmalla.

Videon on toteuttanut ARCTISEN -  Culturally Sensitive Tourism in the Arctic.

Kestävyys
SoundByNature on Metsähallituksen yhteistyökumppani ja mukana Lapin yliopiston vetämässä ARCTISEN -  Culturally Sensitive Tourism hankkeessa, joka toteutetaan arktisilla alueilla vuosina 2018-2021. Olemme sitoutuneet noudattamaan kestävän matkailun periaatteita sekä vastuullisen ja eettisesti kestävän saamelaismatkailun toimintaperiaatteita.
Back to Top